Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames promoveren eenvoudig

Geplaatst op: 30 mei 2015

Afgelopen zaterdag speelde het eerste vrouwenelftal van SC Genemuiden de finalewedstrijd in het kader van de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse. In de eerste ronde namen de dames het op tegen HZVV VR1. In een tweeluik werd van de ploeg uit Hoogeveen gewonnen en plaatste de ploeg van trainen Jan Mulder zich voor de finaleronde. Tegenstander hier was SJO Bergum VR1. De eerste wedstrijd, in Genemuiden, werd eenvoudig gewonnen met 5-0. Een goede basis voor de return in het hoge noorden.
De uitwedstrijd
Na twee minuten spelen werd er gescoord en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. In het restant van de wedstrijd bleven de groen-witten goed voetballen en scoorden zij maar liefst 6 keer. De ploeg uit Bergum had hier geen antwoord meer op en wist slechts twee keer te scoren. Promotie was een kwestie van tijd en na het fluitsignaal barstte het feest dan ook los. De dames van Sportclub gaan volgend seizoen strijden in de 1e klasse, iets unieks in het vrouwenvoetbal van de groen-witten.
Namens de gehele selectie en technische staf willen wij alle supporters, sponsoren en iedereen die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit seizoen bedanken.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500