Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider zeilboten hopelijk massaal het water op

Geplaatst op: 4 juni 2015

‘Heel Genemuiden zeilt’ is de titel van een evenement van Watersport Vereniging Genemuiden. Bedoeling is dat komende woensdag zoveel mogelijk zeilboten uit Genemuiden het Zwartewater opgaan. Dit als promotie van de zeilsport. “En ook ontstaan zo misschien nieuwe contacten of plannen tussen de zeilers”, zegt voorzitter Geert Stegeman.

Hij is zelf zeiler en ziet op mooie avonden of dagen soms maar weinig Genemuider zeilboten op het water. “Daarom willen we de zeilen eens proberen te bundelen. Ook als onderdeel van de viering van ons vijftigjarig bestaan. Landelijk zie je de watersport wat teruglopen, vooral de mooie, grote boten. Wij vinden dat natuurlijk jammer. Zo is het idee voor dit evenement ontstaan.”

Veel aanmeldingen zijn er nog niet, maar Stegeman rekent erop dat veel zeilers zich nog melden. “We hebben bij alle boten in de haven een flyer neergelegd. Zeilers laten echter veel afhangen van wind en regen. Dat ziet er voor de komende dagen prima uit, dus ik denk dat we woensdag met een mooi aantal boten het water opgaan. Genemuidenaren mogen meevaren als daarvoor tenminste ruimte is. Dat hangt af van het aantal aanmeldingen.”

Als publieksactiviteit is ‘Heel Genemuiden Zeilt’ vooral bij de start van al de wegzeilende boten een mooi plaatje, zegt Stegeman. “Nadeel van zeilboten is natuurlijk dat ze snel uit zicht zijn. Toch willen wij ook de sport promoten: zien zeilen is doen zeilen. Dat zou een mooi winstpunt zijn.”

De zeilboten starten woensdag 10 juni rond 18.30 uur bij de helling naast de pont. Aanmelden kan via voorzitter@wsvgenemuiden.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500