Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wet Werk en Zekerheid gaat in

Geplaatst op: 4 juni 2015

Komende maand, om precies te zijn per 1 juli gaat het tweede deel van de niewe wet Werk en Zekerheid van start. Voor ondernemers veranderen dan een aantal zaken.

Belangrijke veranderingen zijn :

  • er mogen maximaal 3 tijdelijke contracten worden aangeboden in 24 maanden (dit was 36 maanden)
  • de tussentijd waarbij een nieuw contract niet onder de ketenregeling valt is per 1 juli 6 maanden (dit was 3 maanden)PayrollingWilt u meer weten over de mogelijkheden?   Bel dan PersoneelSelectief, telefoon 038 – 452 98 9
  • Indien u een werknemer heeft, waarvan u (nog) niet zeker weet of u die een vast contract wil aanbieden, is payrolling een uitstekende optie om mee te beginnen. U hoeft dus geen afscheid te nemen van deze werknemer! PersoneelSelectief biedt de mogelijkheid om tot maximaal 5,5 jaar te payrollen, waarbij u de werknemer niet vast op contract heeft. Dit kan dus ook na 2 jaarcontracten die de werknemer heeft gehad in loondienst, bij uw eigen bedrijf!
  • Tijdelijke contracten die voor 1 juli zijn afgesloten worden gerespecteerd. Deze kunnen dus gewoon “uitlopen”. Bij het volgende tijdelijke contract gelden wel de nieuwe regels. CAO’s die afwijken blijven gelden tot uiterlijk 1 juli 2016 of eerder, indien de CAO eerder expireert.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500