Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Frank Kuurman is de ambitie nog niet kwijt

Geplaatst op: 6 juni 2015

Frank Kuurman is een verrassende naam die zich aansluit bij de tweede selectie van Sportclub Genemuiden. Dat hij woont en werkt in Genemuiden, maakt de stap al een stuk logischer. “Ik was het plezier een beetje kwijtgeraakt bij Staphorst en besloot me aan te melden bij Genemuiden. Daar was echter geen plaats meer bij de eerste selectie vanwege de buitenlandersregeling, maar ik ben zeker nog ambitieus. Ik hoop zo snel mogelijk aan te sluiten bij het eerste”, zegt Kuurman.

Hij werkt sinds vorig jaar bij Hamat. “Een echt voetbalbedrijf waar meerdere jongens werken. Danny Moorman van DESZ bijvoorbeeld ook. Toen ik daar ging werken, besloot ik meteen om in Genemuiden te gaan wonen. En nu kan ik straks nog met de fiets naar het sportpark ook. Desondanks zien ze me nog steeds als een buitenlander…”, lacht Kuurman, die de wat merkwaardige regeling echter accepteert. Het zal aan hem zelf liggen of hij zo snel mogelijk op het hoogste niveau uitkomt.

“Dat is natuurlijk wel wat ik wel. Ik ben de ambitie zeker niet kwijt. Afgelopen seizoen bij Staphorst was teleurstellend. Tot een wedstrijd of vier na de winterstop speelde ik veel en scoorde ik vijf keer. Daarna besloot de trainer om op een ander systeem over te stappen en dat kostte de buitenspelers hun plaats. Staphorst zat natuurlijk in een baggersituatie dus ik begreep wel dat er wat moest gebeuren. Ik ben echter geen invaller, maar iemand die vanaf het begin moet spelen en in de wedstrijd moet groeien. In zeven minuten een wedstrijd beslissen is niks voor mij.”

Ondanks dat hij het liefst op de vleugel speelt, is Kuurman multifunctioneel inzetbaar. Als spits of middenvelder komt hij ook tot zijn recht. “Ik wil me zo snel mogelijk bewijzen in Genemuiden en aansluiten bij de selectie, maar het allerbelangrijkste is dat ik eerst het plezier in het spelletje terug vind. Dat ben ik een beetje kwijt. In Genemuiden kan ik een frisse start maken. Een stapje terug doen om er daarna weer twee vooruit te zetten. En dat betekent dat ik weer op het hoogste niveau wil spelen. Een betere club dan Genemuiden kun je wat dat betreft in de regio niet vinden toch?”

Kuurman is een begin twintiger die lang in Meppel heeft gewoond. Daar speelde hij voor Alcides en ook kwam hij uit voor Cambuur, maar een belangrijk deel van zijn loopbaan bracht hij door in Staphorst.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500