Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Op bezoek bij de buren van de brandweer

Geplaatst op: 10 juni 2015

De peuters van ’t Startblok zien regelmatig de brandweermannen- en vrouwen rennen naar de kazerne…..hup: pak aan en in de brandweerauto. Niet lang daarna loeit dan de sirene en sjeest de brandweerauto weg. Veel peuters staan dan voor het raam te kijken en wachten tot de brandweerauto weer terug komt en achteruit de garage weer inrijdt. Ze horen de auto dan….piep, piep,piep. De brandweermannen-en vrouwen zwaaien dan vaak even naar die nieuwsgierige snoetjes! Tjonge…..wat spannend altijd en wat zouden ze graag zelf ook eens even in de brandweerauto willen zitten!

Eindelijk was het dan zover! Met beide groepen mochten we komen kijken bij onze buren: de brandweer! De peuters waren diep onder de indruk van de grote, zwartgeblakerde helmen. De jassen van brandweermannen zijn heeeel
groot en die laarzen lijken wel van een reus te zijn. Samen met brandweerman Bert bekeken de peuters alle spullen die in de brandweerauto ingepakt zitten. Heel veel slangen natuurlijk maar ook knippers, scheppen, tangen, een emmer, een surfplank…..(of toch een brancard) en nóg meer slangen. Alle peuters die dat wel aandurfden mochten even achter het stuur zitten en toen…..mochten ze mee voor een kort ritje door Genemuiden. Dat was een heel hobbelig avontuur….maar heel erg leuk!

Na deze spannende ochtenden gaan we aan de slag rondom het thema “Zomerkriebels”. We stempelen zonnebloemen, plakken een ijsje, maken vlinders en lezen en zingen over de zomer. We hopen dat het echt mooi zomers weer wordt zodat we ook fijn met water kunnen spelen en kunnen picknicken. Zin om eens te komen kijken met uw zoon of dochter? Bel of mail gerust om een afspraak te maken (Tanja Hoekman,
t.hoekman@kdc-zwartewaterland.nl/06-23201432).

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500