Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel minder criminaliteit in Genemuiden

Geplaatst op: 12 juni 2015

De politie moest in 2014 veel minder in actie komen dan een jaar eerder. De cijfers voor criminaliteit en overlast laten een positief beeld zien, zo blijkt uit de veiligheidsscan van de politie Staphorst/Zwartewaterland. Het aantal woninginbraken daalde bijvoorbeeld van zestien naar tien en het aantal bedrijfsinbraken van veertien naar zes. Ook werd er slechts vijftien keer uit een auto gestolen, terwijl dat in 2013 28 keer gebeurde.

De politie stak de afgelopen periode veel energie in het terugdringen van geweld. Ook dat lukte. In Genemuiden waren er 22 gevallen tegenover 33 een jaar eerder. Vernielingen en andere aantasting van de openbare orde daalde van 74 naar 35. In heel Zwartewaterland daalde het aantal gevallen van criminaliteit van 695 naar 526.

Opvallend is dat de politie meldt dat er vanuit de horeca in Genemuiden meldingen kwamen van soft- en harddrugs gebruik. De politie heeft echter te weinig informatie om dat te kunnen bevestigen. Met de cijfers behoort Zwartewaterland tot de dertig meest veilige gemeenten van Nederland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500