Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Op de scootmobiel het IJsselmeer rond

Geplaatst op: 15 juni 2015

Geen recordtijd van elf uur dit jaar, maar wel een bijzonder vergulde deelnemer. 61 jaar geleden was de heer Wester nog te jong voor de alllereerste editie van de IJsselmeerronde. Afgelopen zaterdag was hij er alsnog bij voor de tocht door de Noordoostpolder en Friesland, over de Afsluitdijk, door Noord-Holland, over de Houtribdijk en door Flevoland terug. Op zijn scootmobiel en ondersteund door vier andere leden van zijn estafetteteam. Daarnaast reden drie steppers mee. Dit waren Diana en Jan van der Weerd uit IJsselmuiden en Hans Lamberink uit Woudenberg.

De IJsselmeerronde is een tweejaarlijks evenement dat in 1954 voor het eerst door Stepteam Selles Kamperzeedijk werd georganiseerd. Soms als prestatietocht met als resultaat die tijd van elf uur over de 245 kilometer, andere keren als toertocht. Dit jaar werd de tocht onder goede omstandigheden verreden en arriveerden alle deelnemers gezamenlijk na 16 uur en 24 minuten. Een tijd die veel te maken had met de maximumsnelheid van 18 km/h van de scootmobiel. Zoals gebruikelijk was de start om vier uur ’s nachts op de Plantage in Kampen. Tegen halftien ’s avonds finishten ze tegenover het oude Stadsziekenhuis.

Het bijzondere karakter van deze editie had alles te maken met het verzoek van de heer Wester om te mogen deelnemen op een scootmobiel en met een estafetteteam. Hij vond een welwillend oor bij Jan van der Weerd, voorzitter van Stepteam West-Overijssel. Dankzij de medewerking van Life&Mobility uit Doetinchem werd dit mogelijk gemaakt. Andere sponsoren waren groenteboer Van Lente uit IJsselmuiden, autobedrijf Selles en sportmasseur Jac Postma van Herstel & Balanz uit ‘s-Heerenbroek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500