Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mensen op elkaar stapelen

Geplaatst op: 19 juni 2015

EGSV heeft zaterdag haar jaarlijkse clubkampioenschappen in d’ Overtoom. De hele dag is er mooi turnen te zien. En de afdeling acrogym gaat weer ‘mensen op elkaar stapelen’, zoals Chiara van Dalfsen en Joyce van Dalfsen donderdag in het Genemuiden Actueel Sportcafé in De Kaaihof vertelden. Ze spraken met presentator Raymond Koning in een hilarisch gesprek over hun sport.

“Met zijn tweeën of drieën ga je op elkaar staan en dan ga je mensen stapelen. Als je dat goed doet, komt er iets moois uit. In 2.30 moet je op de vloer dansen en je elementen goed uitvoeren. En je moet jonge meiden de lucht ingooien. De jury bepaalt vervolgens of het er mooi uitziet”, vatte het duo hun sport bondig samen.

Een sport waarin ze als Nederlands kampioenen goed zijn, maar niet goed genoeg voor de echte top zeiden ze donderdagavond zelf. Ze pakten de titel op E- en D-niveau, terwijl de echte toppers op het A- en B-niveau opereren. “Als je echt vetgoed bent, moet je in Zwolle trainen. Daar hebben ze alle faciliteiten en goede trainers”, meldde het duo. “Wij hebben ook goede trainers hoor…”, klonk het na gelach uit de EGSV-hoek. “Wij sporten vooral voor de gezelligheid. Dan zit je goed bij EGSV. Wij trainen twee keer in de week, de meiden in Zwolle een paar uur per dag. Dat is het verschil.”

Jongens zijn er in de sport nauwelijks, net als dames op wat hogere leeftijd. “Maar als je in een pakje durft rond te lopen, mag je meedoen hoor”, klonk het richting presentator Raymond Koning, die dat aanbod wijselijk afwees.

Wie de dames in actie wil zien, kan zaterdag in d’ Overtoom terecht.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500