Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgmeijer beschildert vergaderruimte Vogellust

Geplaatst op: 22 juni 2015

Vogelvereniging Vogellust hield zaterdag voor de eerste keer de jaarlijkse barbecue in de eigen heringerichte locatie aan de Hasselterdijk. Enkele jaren geleden is de aanbouw gerealiseerd, maar de finishing touch heeft dit jaar zijn beslag gekregen. De ruimtes zijn praktisch ingericht voor de opslag van materiaal en een ruimte is speciaal tot vergaderruimte omgebouwd.

In dit gedeelte heeft Marinus Burgmeijer een wandschildering van ca. 15 m3 gemaakt met een zicht vanuit het haventje naar Genemuiden met daarbij natuurlijk  enkele voorkomende lokale vogelsoorten. Een fraaie aanwinst waarop de vereniging erg trots op is. Ook buiten is met een Heras hekwerk de buitenplaats afgeschermd en door hovenier Johan van Dijk geleverde struiken en planten een mooie afgewerkte tuinafscheiding aangelegd. Met verenigde krachten is dit alles tot stand gebracht door de eigen leden. Vogellust kan de komende jaren als gezonde vereniging zich weer volledig bezig houden met hun hobby, het kweken en showen van vogels in hun verscheidenheid van zang, kleur en voorkomen.

Nieuwe leden, die affiniteit hebben met de vogelwereld en zelf vogels hebben of hiermee willen beginnen zijn uiteraard van harte welkom.

Zaterdag voeren de leden met een tocht van de Vijf Gebroeders naar het Haerster Veer, waarbij veel watervogels konden worden gespot. De tocht werd afgesloten met een barbecue in eigen honk en daar konden de leden en aanverwanten het wandschilderij van nabij bewonderen en werden de ervaringen over de kweek van het huidige seizoen met elkaar uitgewisseld.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500