Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Goede sfeer bij zwemvierdaagse

Geplaatst op: 24 juni 2015

Tekst en foto's: Enrico Kolk

“Het is mega-gezellig hier”, vindt Ans Naberman van de organisatie van de zwemvierdaagse. “Er hangt een goede sfeer. Iedereen luistert ook goed.” Dé ingrediënten voor een succesvolle zwemvierdaagse, die dit jaar 340 deelnemers heeft. Dat is weleens meer geweest, maar ook weleens minder.

“Het ligt ook een beetje aan het weer”, zegt Naberman. “Normaal zitten we op zo’n 400 deelnemers, maar vorige jaar zaten we op hetzelfde aantal als nu.” Sommigen blijven elk jaar terugkomen: dit jaar is er iemand die voor de 38e keer meedoet. “En die doet alleen in Genemuiden mee, dus andere plaatsen tellen daarin niet mee.”

Op andere plaatsen is de situatie trouwens ook anders dan in Genemuiden. “Zwartsluis kun je bijvoorbeeld niet vergelijken met ons. Daar hebben ze 600 deelnemers, maar zijn ze ook drie uur langer geopend. Dan kun je ook het dubbele aantal mensen bergen. En wij hebben er ook niet zoveel omheen als hen. In Zwartsluis is bijvoorbeeld ook een voetbaltoernooi.”

In Genemuiden blijft dat beperkt tot onder andere spijkerbroekhangen en een kleurwedstrijd. Morgenavond, de laatste avond, is daar om half 8 de prijsuitreiking van.

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500