Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kippenvel in De Meente

Geplaatst op: 25 juni 2015

Jan van Dalfsen met zijn solo. foto: Erik Eenkhoorn

Donderdagavond zong het mannenkoor Stereo in een warme Stadskamp in De Meente. De zaal was zo vol dat er ook in de hal mensen moesten zitten. En dat het zo vol was, was goed te merken. Maar de bewoners genoten. “Ik ebbe ut kippevel op mien ’n aarm’s stoan”, klonk het.

Het is voor Stereo bijna een gewoonte om het zangseizoen af te sluiten met de bewoners. Dit keer hadden die drie primeurs! 1: het lied ‘U bent mijn alles Heer’ werd voor de eerste keer uitgevoerd. 2: Een kijkje achter de schermen bij de repetitie. Harm repeteerde een lied, partij voor partij, zodat de verschillen goed hoorbaar waren. en primeur 3 is een bijzondere: Jan van Dalfsen, nog niet eens officieel lid van Stereo, want hij is nog maar 15 jaar, zong tijdens het lied ‘Rots der eeuwen’, zijn eerste solo! En dat deed hij goed!

Ook mochten psalmen met bovenstem niet ontbreken. Psalm 84 werd gezongen, en hoe mooi is het om te zien dat het mensen raakt. Toen Harm Hoeve, die gelukkig wel op tijd was, want er was file, het slotakkoord had gespeeld hoorde je iemand zeggen “Prachtig”!

Ook De Akkerwinde was aanwezig. Vol vuur en passie zongen de bewoners mee. En als Stereo volgend jaar weer in De Meente zingt, kan Harm Hoeve wel thuisblijven, want er is iets wat ze geweldig kunnen: Dirigeren! Dus wie weet staan we de volgende keer in de Meente met Stefan Westerhuis of Koos van Dalfsen op te treden!

Al met al: Een prachtige avond om een zangseizoen mee af te sluiten!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500