Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rinos viert de negentigste verjaardag

Geplaatst op: 25 juni 2015

Schoonlooptapijt- en kokosmattenproducent Rinos organiseerde woensdag een Open Dag voor familieleden van haar personeel en gepensioneerde medewerkers. De feestelijke aanleiding is het 90-jarig bestaan van het in 1925 opgestarte kokosmattenbedrijf van de familie Mulder. Zij weefde kokosmatten volgens de traditie van Genemuiden. De ervaring met kokos heeft het bedrijf doorgetrokken naar textiel, het tegenwoordige schoonlooptapijt.

Anno 2015 werken er dagelijks meer dan 60 mensen bij Rinos en staat de 4e generatie van het familiebedrijf aan het roer. Het oorspronkelijke lokale bedrijf is uitgegroeid tot een internationaal succesvol producent van schoonlooptapijt en kokosmatten, waarbij kwaliteit en service de boventoon voeren. In de Europese markt heeft Rinos een unieke positie als toonaangevende kwalitatief hoogwaardige kokosproducent.

Op de Open Dag werd iedereen feestelijk ontvangen met de Genemuider lekkernij ‘kokosmatkoek’. Via een looproute konden de bezoekers de verschillende productieprocessen van Rinos live in productie zien en vragen stellen aan het personeel.

Het tapijtmuseum was aanwezig met een aantal oude productiemachines die vroeger ook binnen Rinos werden ingezet. Voor de kinderen was er een speciaal activiteitenprogramma met een springkussen, schminken en verschillende spelletjes.  De dag werd gezellig afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

De Open Dag is door vele familieleden bezocht en kan een groot succes worden genoemd. De komende maanden zal Rinos haar 90-jarig verder vieren, waarbij o.a. een leuk uitje voor haar personeelsleden op de planning staat.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500