Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ouder- en kindzwemmen vervalt door kapotte vloer

Geplaatst op: 26 juni 2015

De Stichting Zwembaden Zwartewaterland laat uitzoeken hoe de tegels van het instructiebad in Genemuiden los konden laten. Manager Rob Spijkerman baalt, want er vervallen ook uren uit. “Tot week 30 vervalt het ouder- en kindzwemmen. Het bad is gewoon te gevaarlijk.”

“Ik werk al 40 jaar in zwembaden, maar hier heb ik nog nooit van gehoord”, zegt Spijkerman. Al enkele weken geleden lieten er tegels los. Dat zit ‘em in de hechting. De tegels liggen pas sinds de verbouwing van 2007/2008 in het bad. De aannemer die de verbouwing uitvoerde is inmiddels failliet, maar de leverancier van de lijm niet. “En die is hier verantwoordelijk voor”, aldus Spijkerman.
Het bad werd gisteren leeggepompt. Dat blijft voorlopig ook nog even leeg. “Ik ga er vanuit dat de hele vloer eruit moet”, zegt de manager. “Want het water stroomt gewoon onder de tegels door.” De tegelvloer vervangen is volgens hem niet zo heel veel werk. “Maar het heeft twee weken droogtijd nodig. Op z’n vroegst eind juli/begin augustus kan het bad weer gebruikt worden.”

De zwemlessen en andere activiteiten gaan wel gewoon door. Die zijn in het grote bad.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500