Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brandweer vindt nieuwe vrijwilligers

Geplaatst op: 26 juni 2015

Brandweer Genemuiden heeft er drie nieuwe vrijwilligers bij. Dat is precies het aantal dat het korps ook zocht. Daarmee is de campagne van Veiligheidsregio IJsselland ook in Genemuiden succesvol verlopen. In totaal solliciteerden 140 vrijwilligers en daarvan zijn er 41 door naar de keuring.

De regionale selectieprocedure bestond uit een briefselectie, een kennismakingsgesprek en een selectiedag. Enkele posten hebben daar nog een lokaal selectiemoment aan toegevoegd. De 41 vrijwilligers in spe ondergaan de komende weken nog een aanstellingskeuring om te kijken of ze echt geschikt zijn als brandweervrijwilliger. De keuringen zijn bedoeld om inzicht te geven in de fysieke gesteldheid van de medewerker en doen een uitspraak over de ontwikkeling van de belastbaarheid in de toekomst. Met de keuringen is te zien of de medewerker voldoet aan de bijzondere eisen die het werk stelt en of het werken in de functie geen ongewenste risico’s voor de vrijwilliger zelf, voor collega’s en voor derden met zich meebrengt.

Als de kandidaten de keuring goed doorlopen, worden ze aangesteld. Samen met 24 nieuwe vrijwilligers, die al eerder geworven zijn, kunnen ze starten met de opleiding ‘Manschap A’. In totaal heeft de Brandweer in IJsselland er, zoals het nu lijkt, 65 enthousiaste brandweervrijwilligers bij.aandacht te brengen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500