Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Komkommertijd (column Wim Rietman)

Geplaatst op: 29 juni 2015

Het is komkommertijd in de handel. En dat is eigenlijk elk jaar hetzelfde in de laatste weken voor de bouwvak. Zeker wanneer de temperaturen naar tropische waarden stijgen. De uitspraak “Vrouwen bloot, handel dood” bevestigt het waarheidsgehalte van vele spreuken.

Ook voor onze plaatselijke journalisten is er sprake van komkommertijd. De gemeenteraad gaat een maand of twee op reces en ook het verenigingsleven ligt een tijd lang zo goed als stil. Hoe krijg je dan in vredesnaam je blad of site een beetje gevuld? Ik ken het dilemma. Ooit was ik verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van “de Stadskoerier”. In de zomermaanden was het zoeken naar nieuws. Het gebeurde dan geregeld dat er een editie van slechts 8 pagina’s de deur uit ging. Normaalgesproken werden de persen onder de 16 bladzijdes niet eens aangezet.

In de zomermaanden halen berichten de kolommen waarover men normaalgesproken de schouders op zou halen. Triest dieptepunt vind ik persoonlijk de  z.g.  “liefdesslotjes” die aan een brugje over de bermsloot hangen. Tot vervelens toe lees ik dat er weer een nieuw slotje gesignaleerd is. Eén van de lokale sites meldde zelfs trots dat zij als eerste het nieuws over de slotjes gepubliceerd hadden. Dat noem ik nou werkelijk een primeur met eeuwigheidswaarde. Wat ik van die slotjes vind? Laat ik het zo zeggen: Wanneer alle stellen uit Genemuiden die in het afgelopen jaar uit elkaar gegaan zijn een baksteen in de bermsloot hadden gegooid, was er niet eens een brugje nodig geweest!

Ik wond me vorige week – onnodig, ik weet het – op over de onzinnige nieuwsgaring.  Totdat ik plotseling werd opgeschrikt van het absurde geweld dat vorige week plaatsvond in Frankrijk,  Koeweit en Tunesië.

Wat een ellende, wat een verdriet.

En ik besefte dat het eigenlijk wel fijn is dat het leven in Genemuiden rustig verder kabbelt. Wel even lekker, die komkommertijd.

En tot slot: Het schijnt dat er een nieuw slotje aan de brug van de bermsloot hangt…….

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500