Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rietman wint de vierwindstreken vlucht

Geplaatst op: 30 juni 2015

Jan Rietman won zaterdag de vierwindstreken vlucht 2015. Vanaf ongeveer half zes zaten er al diverse liefhebbers van PV De Snelvliegers aan de stamtafel in het clubgebouw aan de Hasselterdijk.

Zoals elk jaar hebben dan de organisators de koffie en vers belegde broodjes in ruimte mate gereed staan en begint de vierwindstreken koorts op te lopen. Stuk voor stuk druppelen de chauffeurs binnen en na enige instructies vertrekken de heren Bernardo Eenkoorn, Cor Rietman, Harjo de Lange en Jan Beens naar respectievelijk Roodeschool, Rosmalen, Den Helder en Enschede.

De avond ervoor waren er 18 stuks viertallen ingezet om te strijden voor de hoofdprijs. De hoofdprijs dit jaar was een schitterende fiets.

De duiven werden tussen kwart voor acht en acht uur gelost bij redelijk weer en toen was het wachten begonnen voor de liefhebbers thuis. De spanning loopt op, er wordt veel getelefoneerd of via de sociale media contacten gelegd “heeft er iemand al een viertal?” Het werd al snel duidelijk dat de prijs of naar Jan Rietman of naar de heren Siem en Karst Kolk zou gaan. Alleen is dan de vraag wie heeft het snelste viertal.

Onder leiding van René van der Sluis vond ’s avonds de prijsuitreiking plaats. Allereerst werden de winnaars van de stations gehuldigd. De vlucht vanuit Roodeschool werd gewonnen door Henk Bos van de Kamperzeedijk en de overige drie vluchten waren prooi voor Jan Rietman. Dit is de eerste keer in de historie dat één liefhebber de overwinning pakt op drie stations.

Daarna werd begonnen met het uitreiken van de hoofdprijs. Omdat de heren Kolk hun oude duiven later klokten dan Jan Rietman werden zij verwezen naar plaats twee in de eindstrijd en ging Jan Rietman er met de hoofdprijs van door.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500