Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pontlucht is weer opgeklaard

Geplaatst op: 2 juli 2015

“Ik heb nooit en te nimmer de toezegging gedaan dat er nooit een stremming zou plaatsvinden.” Dat zei wethouder Speksnijder donderdagmiddag tijdens de raadsvergadering. Hij stelde dat na vragen van VVD’er John Smits op basis van het artikel over de ponteigenaren dat gisteren gepubliceerd op Genemuiden Actueel.

“We hebben gezegd: ‘als we er meer informatie (over de werkzaamheden bij de Noorde) over kunnen hebben, sluizen we dat door naar jullie (de ponteigenaren, EK). En we zeiden dat we onze uiterste best zouden doen om hun belangen te verdedigen”, aldus Speksnijder.

Dat de pont komende week drie dagen alleen voor fietsers toegankelijk is, is volgens de wethouder ‘rauw op het dak gekomen’ van de ponteigenaren. “We hebben vanmorgen een goed gesprek gehad. De lucht is daar echt opgeklaard. We gaan kijken of we de schade kunnen verhalen op de provincie. Dat zal wel een lastig spel worden, want de provincie legt de bal weer bij de gemeente”, zei de wethouder.

Die kwam ook nog even terug op het artikel. “Het is bijzonder wat er in de pers gekomen is. Ik ben er dan ook ontstemd over.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500