Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gerrigje Hoekman-Siebert wordt 95 jaar

Geplaatst op: 3 juli 2015

Op 6 juli 1920 werd Gerrigje Siebert geboren. Burgemeester Bilder gaat haar op dinsdag 7 juli persoonlijk feliciteren met haar 95e verjaardag.

Gerrigje is geboren en getogen in Genemuiden en ze trouwde in 1942 met de eveneens rasechte Genemuidenaar Jan Willem Hoekman. Samen kregen zij acht kinderen. Ze woonden eerst in de Nijstad, later aan de Fabriekstraat en daarna aan de Oosterkaai waar Gerrigje na het overlijden van haar man, bijna 15 jaar geleden, nog steeds woont.

Omdat haar man visser was en vaak de hele week van huis kwam de zorg voor het gezin en huishouding grotendeels neer op Gerrigje. Hierdoor bleef er weinig tijd over voor hobby of verenigingsleven. Wel heeft Gerrigje altijd veel van lezen gehouden. Nu nog steeds. Een gewoon boek lezen gaat niet meer, maar ze beleeft nog dagelijks veel plezier aan luisterboeken. Over Gerrigje zelf is ook een boek verschenen. Haar kleindochter bracht dit 5 jaar geleden ter ere van haar 90e verjaardag uit. Een prachtig boek over het leven van moeder en oma dat nu weer kan worden aangevuld met 5 extra jaren.

Gerrigje woont nog min of meer zelfstandig. Met maximale mantelzorg van kinderen en de reguliere zorg aan huis lukt dit nog net. Tot genoegen van mevrouw Hoekman, want ze woont graag in haar vertrouwde huis aan de Oosterkaai.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500