Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wim Dillen wint 24 uur van Le Mans

Geplaatst op: 3 juli 2015

Wim Dillen is er met zijn team in geslaagd de 24 uur race van Le Mans te winnen. Een week voor aanvang van het evenement werd Dillen gevraagd om voor een Zwitserse sponsor uit te komen samen met vier Belgen en een Zwitser. Hoewel dit kort dag was, twijfelde hij geen moment. Het betreft een jaarlijks groot evenement met 15.000 deelnemers, waarvan 5000 wedstrijdrijders. ‘Een mooie training voor de winter’, dacht Dillen. Hij wil zich vanaf komende winter namelijk richten op het langebaanschaatsen. Het evenement wordt verreden in verschillende categorieën, te weten met één, twee zes, tien of twaalf rijders.

De koers begon op zaterdag om 16:00 met een temperatuur van 33 graden, wat het loodzwaar maakte. In de finishstraat van de 4,1 km durende ronde werd elke doorkomst afgelost. Het team van Dillen kreeg al snel een voorsprong. Om middennacht kregen drie mannen vier uur rust, terwijl de andere drie rijders doorreden. Vervolgens werd dit om vier uur ’s nachts gerouleerd. Na 24 uur skeeleren konden de handen in de lucht worden gestoken met een voorsprong van zes ronden op de nummer twee. Het team van Dillen behaalde gedurende de 24 uur een gemiddelde snelheid van 35,8 km per uur. Het team behaalde hiermee zelfs een tweede plek in het klassement met alle categorieën bij elkaar. Een knappe prestatie, aangezien de meeste teams uit tien of twaalf rijders bestonden, waardoor die rijders automatisch meer rust kregen. Tijdens de 24 uur werd de bekende zin ‘één keer en nooit weer’ vaak gezegd in de pitstop, maar Dillen kijkt nu alweer uit naar volgend jaar.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500