Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Imker Westrik schept bijenvolk in korf

Geplaatst op: 4 juli 2015

Vanmorgen was imker Jan Westrik uit Zwartsluis al vroeg in Genemuiden, na een tip over een zwerm bijen die op de Greente aan een kunstwerk hing. Hij vertelde dat van mei tot juli bijenvolken zich vermeerderen. Zij doen dit door een zogenaamde zwerm. Een flink deel van een volk, enkele duizenden bijen, gaat er  dan vandoor met een koningin in hun midden. Dat de bijen juist deze plek uitkozen was niet geheel toevallig volgens Jan. Rondom het groene hart van de Greente staan namelijk allemaal lindebomen, die op dit moment bloeien. De bijen zijn gek op de nectar van deze bomen.

De korf blijft vandaag nog even op de Greente staan, zodat de bijen weer tot rust komen en de rest van de zwerm weer opzoeken. Of eigenlijk de geur van de koningin achterna. Als vanavond de rust is weer gekeerd zal Jan de korf op komen halen.

 

 

Gepubliceerd door Sijmon Last
Van Dijk Containers 500