Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oudgedienden verlaten Agnieten College

Geplaatst op: 5 juli 2015

Twee ervaren docenten en onderwijsmensen in hart en nieren geven het stokje over aan de jongere generatie docenten van het Agnieten College. Na vele jaren vertrekken Bea Keuper en Henk van Hasselt en gaan zij genieten van een welverdiend pensioen.

Bea Keuper heeft een indrukwekkende schoolcarrière van bijna 45 jaar achter de rug, van speelleerklas met kleuters naar examenklassen met pubers. Ruim 15 jaar geleden ging ze vol enthousiasme aan de slag op het Agnieten College in Zwartsluis met het vak godsdienst, aardrijkskunde en Nederlands. Ook nadat ze door een visuele beperking moest stoppen met het lesgeven bleef ze actief op het Agnieten College en keerde ze terug als vrijwilliger. De leerlingen gaan Bea aan het hart: ‘Ik vulde twee dagen met het begeleiden van leerlingen op meerdere terreinen, zette me in voor de organisatie van goede doelenacties en gaf mee inhoud aan de identiteit die werd voorgestaan. Iets wat ik altijd met veel liefde heb gedaan.’

De lange en veelzijdige cv van Henk van Hasselt maakt al net zoveel indruk. Wiskunde, natuurkunde, pedagogiek, didactiek, mediërend leren, opbrengstgericht werken en professionalisering van docenten zijn maar een paar van de specialiteiten van Henk. De laatste jaren op het Agnieten College heeft Henk zich met veel toewijding gestort op het succesvol opzetten van de afdeling vmbo-BK. Dat Henk nog niet is uitgeleerd, blijkt wel uit het feit dat hij na de zomervakantie zich heeft ingeschreven voor een nieuwe cursus.

Het geloof is voor beiden een belangrijk fundament in hun leven. Vanuit een diepe overtuiging om zich dienstbaar op te stellen kwamen Bea en Henk op voor kinderen die het door verschillende omstandigheden moeilijk hebben. Henk heeft zich de afgelopen 40 jaar binnen school ingezet voor jongeren met leerproblemen, gedragsproblemen en sociaal-emotionele problematiek. Bea startte o.a. trainingen voor kinderen die te maken hebben met rouw in de familiekring of met een scheiding van ouders en was jarenlang vertrouwenspersoon.

In de laatste week van het schooljaar werden beide docenten lovend toegesproken door collega’s en teamleiding. Het personeel en leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis bedanken deze twee iconen van het onderwijs voor hun geweldige inzet. Hoewel beiden het onderwijs zullen gaan missen, is het nu tijd om te genieten van andere dingen

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500