Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stepper behaalt internationaal succes

Geplaatst op: 6 juli 2015

Na de vele podiumplekken voor Stepteam Selles Kamperzeedijk bij de tijdrit over de Afsluitdijk een week geleden was er afgelopen weekeinde internationaal succes. Tijdens de Eurocup in Beieren verraste Brian Veltman, vooral zichzelf, met een derde plaats bij de heren veteranen op het onderdeel criterium.

Deze wedstrijd over 18 kilometer werd verreden op een baan die vooral wordt gebruikt voor rolskiën en langlaufen. In dit geval bij een temperatuur van meer dan dertig graden. Het hoogteverschil bedroeg zo’n dertig meter. “Het was een zware wedstrijd,” vertelde Veltman na afloop. “Op sommige stukken van de klim leken mijn dijen permanent in de fik. De beloning was het dalen wat nog flink technisch was door de snelle opeenvolging van bochten. Daar kon ik de meeste winst pakken, maar daarvoor moest ik dan ook nog langzamere dalers inhalen. Om een idee te geven van de snelheden: mijn top was ruim 48 kilometer per uur terwijl mijn wedstrijdgemiddelde iets meer dan 21 was. Op de meet versloeg ik een Italiaanse master (jonger) nog met 98 duizendste en toen ik daarna ontdekte dat ik de derde plaats had veroverd was dat wel heel gaaf.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500