Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub geeft PEC aardig tegenspel

Geplaatst op: 7 juli 2015

foto's: Erik Eenkhoorn en John Poot

Sportclub Genemuiden verloor dinsdagavond met 1-4 van PEC Zwolle, maar gaf de eredivisionist zeker in de tweede helft aardig wat tegenstand. Erik Rotman scoorde voor Genemuiden uit een strafschop de 1-3.

Onder toezicht van veel publiek stond PEC al snel op 0-1. Saymak profiteerde van een weifelende verdediging bij Genemuiden. Direct daarop kreeg Tjeerd Korf een aardige kans op de 1-1, maar daarna was het vooral PEC wat de klok sloeg. De nieuwe spits Veldwijk maakte er makkelijk 0-2 van en via Becker stond het na 40 minuten 0-3. Daarmee leken de Zwollenaren op een grote overwinning af te stevenen, maar Rotman scoorde uit een makkelijk gegeven strafschop voor rust nog de 1-3.

Na de thee had Genemuiden zelfs een tijd het beste van het spel. Martijn Jansen had eigenlijk moeten scoren en Van der Velden (na rust ingevallen voor Lip) kreeg een kopkans. Uiteindelijk was het toch PEC dat via een vrije trap de 1-4 maakte. Daarna kregen beide teams nog kansen, maar de stand bleef ongewijzigd. Daarmee leverde Genemuiden een aardige wedstrijd af.

Atien speelde voor rust en maakte een aardige indruk. Na rust toonde Van der Kooy dat hij veel rust aan de bal heeft en lijkt Van der Velden te kunnen uitgroeien tot een aanspeelpunt voorin. Man van de wedstrijd aan Genemuiden-kant was desondanks Erik Rotman. Die strooide met passes die zelfs de PEC-spelers moeten doen likkebaarden. Opvallend was ook het spel van Tissing op het middenveld.

Komende zaterdag speelt Sportclub nog thuis tegen ’t Harde, waarna de vakantie begint.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500