Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het gaat goed met de woningmarkt

Geplaatst op: 9 juli 2015

De woningmarkt heeft na een goed 1ste kwartaal een uitstekend 2de kwartaal gekend. Bij de NVM aangesloten makelaars verkochten 37.145 woningen. De laatste keer dat dat voorkwam in een kwartaal was in 2007, op de top van de markt.

Het afgelopen kwartaal bleek 28% van de verkochte woningen door NVM-makelaars een twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning. “Dit laat zien dat de doorstroming steeds beter op gang komt, aldus Freek van den Berg van Bonthuis Vaartjes Makelaars. Op jaarbasis verkopen NVM makelaars nu bijna 130.000 woningen.  

Redenen voor de stijging in het aantal transacties zijn volgens van den Berg de lage rente en het toegenomen consumentenvertrouwen, mede als gevolg van het herstel van de economie. Consumenten zijn overtuigd van het feit dat het diepste punt achter ons ligt. Ook het feit dat per 1 juli door maatregelen opnieuw minder geleend kan worden, kan hebben meegespeeld. Er lijkt in de laatste weken sprake te zijn geweest van een eindsprint in het aantal verkopen.

Van den Berg verwacht een goed 3de kwartaal. “Traditioneel worden er in de vakantiemaanden minder transacties gesloten, maar tot op heden merken wij daar weinig van. De afgelopen weken hebben wij veel nieuwe opdrachten gekregen in Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden maar ook de verkopen in de bestaande bouw als ook in de nieuwbouw lopen erg goed door.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500