Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Excursies naar Vogeleiland

Geplaatst op: 10 juli 2015

Genemuiden Actueel duikt de komende weken weer de regio in. Bedoeling is om weer tips te geven over dagjes uit voor mensen die niet op vakantie gaan of die alweer terug zijn. Tips zijn natuurlijk ook welkom, mail ze naar redactie@genemuidenactueel.nl . We beginnen dichtbij huis op het Vogeleiland!

Natuurmonumenten organiseert regelmatig excursies naar dit kunstmatig aangelegde eiland dat desondanks een rijke natuur herbergt. Niet voor niets zocht de Zeearend het gebied in het Zwartemeer uit als broedplaats. Ongetwijfeld biedt de excursie een blik op deze bijzondere vogel. Verder is er een rondwandeling over het eiland.

In de komende weken vertrekt de excursieboot op 11 (morgen dus) en 16 juli om 13.30 uur en op 26 juli om 13.30 uur. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/vogeleiland . De boot vertrekt overigens vanaf de brug bij de Kadoelen!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500