Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tweede voetbalclub in Zwartsluis

Geplaatst op: 9 juli 2015

Voetbalvereniging Verlengde Sportlaan is het officieel. 26 leden heeft de VVVS ondertussen. Een voetbalvereniging met een knipoog, zonder dat het een grap is. Stiekem leven er plannen voor een heuse wedstrijd op het historische sportveld middenin Zwartsluis, maar volgens voorzitter Rick Beens hoeft zijn collega Martin Pastink niet bang voor serieuze concurrentie te zijn. “Ben je gek, we zijn allemaal DESZ’ers”, lacht Beens.
Donderdagavond aan de Verlengde Sportlaan. Op het terrein waar ooit krakers tussen pakweg DESZ en Urk op het affiche stonden, voetballen nu mannen van alle leeftijden. Ondanks het vrijblijvende karakter toch met een fikse portie strijdlust. Het zijn vooral spelers van het derde elftal van DESZ, vertelt Beens. “Maar ook wel van het eerste en tweede en lagere elftallen. Allemaal jongens die ook in de zomerstop lekker willen voetballen. Zo wordt hier al wel vijftien jaar gevoetbald, de laatste acht jaar wat serieuzer en sinds 2013 onder de vlag van VVVS.”
Wie de Facebook-pagina leest, denkt met een echte club te maken te hebben. “En dat is in zekere zin ook zo. We hebben een heuse kantine, bij de familie Visscher, en echte tenues. En om de een of andere reden ben ik tot voorzitter gebombardeerd. Daar gaat nog veel tijd in zitten ook”, glimlacht Beens. De VVVS traint elke donderdagavond en zaterdagmiddag. Dat zijn geen trainingen met uitgebalanceerde oefenvormen. “Nee, we zetten de goaltjes neer en doen een partijtje. Aan warming-up doen we niet. In de cooling down zijn we beter.”
Bloedfanatiek gaat het er desondanks wel aan toe. En langzaam ontstaan er plannen voor een heuse wedstrijd. Oude tijden moeten herleven aan de Verlengde Sportlaan. “Wij hebben al eens aan een toernooi in Blokzijl meegedaan. Daar kregen we wel vragen of dat van DESZ wel mocht, haha. Zelf lijkt het me leuk om bijvoorbeeld een wedstrijd voor het goede doel te spelen. Zelf speel ik in DESZ 5 en we zitten bij Sportclub Genemuiden 9 in de competitie. Die spelen jaarlijks een wedstrijd tegen gehandicapten. Dat vind ik een mooi initiatief. Maar misschien zijn er ook wel gelegenheidsteams uit Genemuiden of Hasselt waar we tegen kunnen voetballen.”
“Winnende goal jongens…”, roept Beens naar de voetballers. Het is immers tijd voor een elftalfoto. Thijs Postma van Café De Sluus is vanavond aanwezig om de polo’s die hij sponsort uit te reiken. Zwarte shirts met een VVVS-logo en de naam van de kroeg achterop. Ze passen goed bij de oranje tenues. Mooie kleding voor de rest van het voetbalseizoen. En dat is alweer aardig op weg. “Wij spelen na de laatste wedstrijddag bij DESZ en sluiten af met een barbecue. Daarna richten wij ons weer op DESZ. Wij willen absoluut geen club binnen een club vormen, al vormen we een mooie groep. Ons lid Moorman is afgelopen week vader geworden. Een Facebook-berichtje daarover is vierduizend keer gelezen. Dat is toch wel bijzonder.”
Na de elftalfoto gaan de heren naar de kantine. De derde helft wacht. Wat dat betreft is VVVS niets anders dan een standaard voetbalvereniging.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500