Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vakantie in eigen regio (2)

Geplaatst op: 12 juli 2015

Varen in De Wieden, foto Henk Kuik

Genemuiden Actueel geeft de komende weken uitgaanstips in de regio. Bedoeld voor thuisblijvers en mensen die de vakantie er alweer op hebben zitten. In aflevering twee tijd voor de boot. Genemuiden ligt aan de rand van een schitterend vaargebied immers.

Op woensdagavond kan het Zwartemeer wordt ontdekt met de Vijf Gebroeders (www.vareningenemuiden.nl) en op dinsdag- en donderavond vaart vanuit Zwartsluis de ZS13 (www.zs13.nl). De prachtige De Wieden ontdekken kan ook vanuit Zwartsluis met www.varenindewieden.nl, die schitterende rondvaarten door de omgeving van Belt-Schutsloot organiseert. Ook vanuit Sint Jansklooster zijn De Wieden te ontdekken. Dagelijks vertrekken de excursieboten van Natuurmonumenten vanuit het Bezoekerscentrum.

Natuurlijk is ook varen in het drukke Giethoorn in de zomer leuk, maar dat is wel aansluiten in een file van Chinezen en een tig andere nationaliteiten die doorgaans niet zo heel goed kunnen varen. Een boot huren in Wanneperveen of Belt-Schutsloot (bijvoorbeeld bij De Goede) is daarom vaak een betere optie. Ook leuk: de Wieden ontdekken in de kano. Die is in Belt-Schutsloot te huur bij Vaartjes (naast restaurant De Belt).

Iets verderop varen kan onder meer vanuit Ossenzijl en Kalenberg. Van daaruit zetten de boten koers richting de Weerribben. Ook aardig om te bezoeken is het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Kalenberg. Dat organiseert ook tochten met gespecialiseerde gidsen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500