Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorspeelavond jongeren Hasselts Fanfare

Geplaatst op: 12 juli 2015

Zestien jeugdige slagwerkers van Hasselts Fanfare toonden tijdens een voorspeelavond hun kunnen in het verenigingsgebouw aan de Van Haersoltelaan te Hasselt. De slagwerkopleiding van de vereniging is zeer succesvol. Zo deden afgelopen voorjaar maar liefst 13 van de leerlingen met goed resultaat examen volgens de richtlijnen van Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. Hasselts Fanfare is dan ook zeer trots op het enthousiasme onder de jeugd, want hierdoor verkeerd zij in de gelukkige omstandigheid dat zij een opstap- en jeugddrumband heeft weten te formeren, die beide een zeer verdienstelijk stukje muziek weten neer te zetten.

De leerlingen worden allen op inspirerende en plezierige wijze geïnstrueerd door de vakdocenten  Henri Timmerman en Henrike Palland. Op dinsdagmiddag en vrijdagavond werd en wordt er dan ook volop gerepeteerd. Ten eerste om individueel op hoger niveau te komen, maar ook om goed samenspel en daarbij niet vergeten een perfecte exercitie te creëren.

Ter afsluiting van het seizoen werden dan ook ouders, grootouders en verdere familie en bekenden  uitgenodigd om eens te horen en zien, wat de leerlingen van Hasselts Fanfare in hun mars hebben. Bijzonder daarbij was wel het optreden van Kyra Jansen, die na slechts 2 maanden les een fraaie performance gaf met een partij op bongo’s.

Toen alle jeugdslagwerkers individueel hun optreden hadden gehad, was het de beurt voor de opstapdrumband en de jeugddrumband. Een knap staaltje slagwerk werd neergezet. Instructrice Henrike Palland is overigens al maanden druk met de repetities en verdere voorbereidingen voor het concours in Franeker, waaraan de jeugddrumband op 10 oktober aanstaande hoopt deel te nemen.

‘Met de toekomst van de Hasselter drumband zit het wel goed. Dat ligt in handen van al deze topsporters die op hoog niveau presteren!’, waren de positieve slotwoorden van instructeur Timmerman.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500