Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters leveren vier kringkampioenen af

Geplaatst op: 12 juli 2015

Op woensdag 8 juli jl. mochten de ponyruiters van de Zwartewaterruiters deelnemen aan de Kringkampioenschappen NWO-NOP op Urk. Joel Zwanepol, Briëtt Breman, Mirthe Bakker en Lisanne Kanis schreven de titel Kringkampioen NWO-NOP op hun naam. Op donderdag 9 juli jl. gingen de paarden van start.

Springruiter Joel Zwanepol ging met zijn pony Warenzo van start in de klasse B categorie D. Hij sprong een nette en foutloze ronde. Van de jury kreeg hij 83,5 stijlpunten en won hiermee de titel Kringkampioen. Bij de dressuur reed Briëtt Breman met Krista een goede proef. Van de twee jury’s kreeg zij 198 en 177 punten. Hiermee nam zij met de dagprijzen de tweede prijs mee naar huis in de klasse L1 categorie A/B/C en werd zij Kringkampioen in de klasse L1 categorie A en B. Mirthe Bakker reed in de klasse L2 categorie C/D/E naar een mooie score van 201 en 197 punten met haar pony Sultan. Met de dagprijzen won zij de eerste prijs en ook mocht zij de titel Kringkampioen NWO-NOP op haar naam schrijven in de klasse L2 categorie C. Lisanne Kanis reed met Leuns Veld’s Yrian een goede proef in de klasse B categorie D en E. Zij kreeg 194 en 182 punten. Deze score was goed voor de tweede prijs in de dagprijzen en de titel Kringkampioen in de klasse B categorie E. Alle bovengenoemde combinaties hebben zich geplaatst voor de Regiokampioenschappen van Overijssel op 8 augustus a.s.

Ook de paardenruiters waren succesvol op de Kringkampioenschappen NWO-NOP. Springamazone Bèanke Roeland ging van start met haar twee paarden Charisma en Engapore in de klasse B. Ze sprong met beide paarden een foutloos parcours en won de derde prijs met Charisma en de vijfde prijs met Engapore. In dezelfde klasse ging Riëlke Roeland van start met Gadget. De combinatie sprong naar de zevende prijs. Met Everglade won Riëlke Roeland de derde prijs in de klasse L. Jennifer Smit-Visscher schreef in deze klasse de zesde prijs op haar naam. In de klasse M kwam Riëlke Roeland aan start met Victor. Zij sprong een goede ronde en nam de vijfde prijs mee naar huis. Alène Roeland en Anouk sprongen in de klasse M een snelle en foutloze ronde. Met dit resultaat behaalde zij de tweede prijs. Dressuuramazone Louanne Eenkhoorn ging met Clinton van start in de klasse M1. Van de twee jury’s kreeg zij 197 en 200 punten en nam hiermee de tweede prijs mee naar huis. In dezelfde klasse wonnen Giovanna Slurink en Dievittorio de derde prijs met 202 en 188 punten. Alle bovengenoemde combinaties hebben zich geplaatst voor de Regiokampioenschappen van Overijssel op 14 en 15 augustus a.s.

Afgelopen weekend werden er ook elders prijzen gewonnen. Jolanda Schaap-van Zuthem ging van start op een dressuurwedstrijd in Emmeloord. In de tweede proef van de klasse B won zij de tweede prijs met 190 punten. Riëlke Roeland reisde met haar paarden af naar Nieuwleusen. Met Gangster en Gadget won zij de zesde prijs in de jonge paarden competitie van de Wolden Cup. Met dit resultaat heeft zij zich geplaatst voor de finale van volgende week bij het internationale concours in Veeningen (CH de Wolden). Met Gigi T reed zij naar de vierde prijs in de klasse B. In dezelfde klasse won ze de tiende prijs met Fabelia. In de klasse M sprong zij met Victor naar de zevende prijs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500