Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wethouder Knol feliciteert Anna van der Breggen

Geplaatst op: 15 juli 2015

Wethouder Knol bezocht woensdag Anna van der Breggen om haar namens de gemeente Zwartewaterland te feliciteren met de behaalde overwinning in de Giro Rosa, de ronde van Italië voor vrouwen. ‘Een prestatie van formaat. Ik ben trots dat er zo’n topsporter in Zwartewaterland woont’, aldus wethouder Knol, die zelf een groot wielerfan is.

Anna van der Breggen, renster van de Rabo-Liv groep, schreef vorige week zondag de Giro Rosa op haar naam. Van der Breggen sloeg zaterdag haar slag al bij de tijdrit, waar ze een voorsprong opbouwde die voldoende bleek om met een tweede plek in laatste etappe de eindzege te behalen.

De 25-jarige renster uit Hasselt is pas de tweede Nederlandse wielrenster die de Giro Rosa op haar naam schrijft. Vorig jaar won Marianne Vos De Ronde van Italië voor vrouwen, die geldt als ’s werelds grootste etappekoers voor vrouwen. Marianne ontbrak dit jaar vanwege een blessure.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500