Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vakantie in de regio (3)

Geplaatst op: 16 juli 2015

Ook dit jaar duikt Genemuiden Actueel weer de regio in op zoek naar leuke uitjes voor mensen die niet op vakantie gaan of die alweer terug zijn van een reis. Dit keer een aantal plekken waar kinderen lekker kunnen spelen met water.

Een mooie plek daarvoor is Doepark de Nooterhof in Zwolle, weggedrukt tussen de industrie van de Marslanden, maar wel degelijk een groene en leuke oase voor kinderen én ouders. Kinderen kunnen klauteren en met water spelen in een mooie waterspeeltuin. Ook is er volop ruimte om van de zon en de natuur te genieten in het park. Voordeel voor ouders: er is een uitstekend terras met prima eten, drankjes én ijs!

Ook een mooie locatie voor kliederen met water is kinderboerderij Cantecleer in Kampen. Naast het terrein met de dieren is er sinds een aantal jaren een grote waterspeeltuin met leuke speeltoestellen gemaakt. De ingang daarvan ligt direct naast de kinderboerderij, die achter Zwembad de Steur is gevestigd.

Mooi is ook het Waterloopbos tussen Vollenhove en Kraggenburg. Steeds bekender is de bijzondere combinatie van bos met de waterloopkundige opstellingen. Die zorgen voor een mystieke sfeer. Bij het bezoekerscentrum kunnen kinderen zich bovendien uitleven met een pomp en veel water en zand. Daar om heen staan een aantal picknicktafels, speeltoestellen en natuurlijk zijn er volop mogelijkheden voor een wandeling. Het Waterloopbos wordt beheerd door Natuurmonumenten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500