Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Overnamebod voor Ten Cate

Geplaatst op: 20 juli 2015

De Koninklijke Ten Cate in Almelo heeft een overnamebod van 675 miljoen euro ontvangen van een consortium. Dat meldt de textielfabrikant op haar eigen website. Onderdeel van Ten Cate is een kunstgrastak waarin ook de Genemuider bedrijven Edel Grass en Greenfields een belangrijke rol spelen.

Ten Cate legt zich in de recente geschiedenis van het bedrijf meer toe op een gevarieerd aanbod aan producten. Zo raakte het ook in de kunstgraswereld terecht. De laatste jaren zag het bedrijf de omzet terugvallen vooral in de defensietak van het bedrijf. Daarom ziet de directie het bod als de beste weg voor Ten Cate. Een groep aandeelhouders is ondertussen al akkoord met de overname.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500