Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Georgetown smult van Genemuider kokosmat

Geplaatst op: 21 juli 2015

Georgetown smult momenteel van de Genemuider kokosmat. Jan Albert de Jonge bereikte vandaag de stad in Guyana en overhandigde de officials (agent, douane en gezondheidszorg) die zijn schip verwelkomden de lekkernij van Bakker Groot Koerkamp. Wat ze van de smaak vinden, is op dit moment nog niet bekend.

De Jonge is tot eind oktober op reis aan boord van een vrachtschip. Na een lange reis bereikte dat vandaag Georgetown en De Jonge merkte dat hij in een oude Nederlandse kolonie is. “Straatnamen zijn bijvoorbeeld Soesdyke, Spaarendam en heel grappig Biesen Eiland…”, aldus de Genemuidenaar die later doorvaart naar Trinidad en Venezuela. Hij keert pas eind oktober terug in Genemuiden.

Daar werd het bemanningslid van de Vijf Gebroeders onlangs gebombardeerd tot ambassadeur van de kokosmat. Een taak die hem op het lijf is geschreven, zo blijkt vandaag.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500