Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De eerste dag van Helmich

Geplaatst op: 21 juli 2015

Helmich Lubberts en zijn broer en zus hebben de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse achter de rug. Hij doet verslag!

“Na de verkenning op zondag en maandag van Nijmegen en omstreken, was het vandaag de dag dat de 99e editie van de Nijmeegse vierdaagse van start ging. De dag van Elst, persoonlijk niet mijn favoriete dag, maar dat ligt vooral aan het parcours. Op deze eerste dag lag het zeker niet aan het publiek, het enthousiasme van de vele toeschouwers die ook op dag één volop aanwezig waren maakten er weer een waar vierdaagse feest van.

Op deze eerste dag had ik het gevoel dat ik in een sneltrein stapte, een sneltrein die vrijdagmiddag pas mag stoppen op de Via Gladiola. Al zou het zo maar kunnen zijn dat deze trein een stoptrein wordt, al is dat iets waar ik op voorhand niet vanuit ga. Op de eerste dag , de dag van Elst begon zoals gebruikelijk met de start op de Wedren. Onder prima weersomstandigheden, was de Waal brug het eerste obstakel welke genomen diende te worden. De aanblik van de duizenden wandelaars blijft een fantastisch schouwspel, helemaal wanneer je er zelf deel vanuit mag maken.

Over de brug was Lent de eerste doorkomstplaats, bij deze doorkomst werd het gehoor direct al op de proef gestel. Vele decibellen kwamen je van verre ter ore die een aanslag op je gehoor waren, misschien een idee om volgend jaar toch maar beschermingsdopjes aan de uitrusting toe te voegen. Al gaven die extra decibellen wel het extra beetje sfeer wat bij het grootste wandel evenement ter wereld hoort.

Na Lent was Bemmel de volgende plaats waar we warm werden onthaald. Wat een ontvangst ook dit jaar weer, alles was uit de kast gehaald om er een waar spektakel van te maken. Live muziek, muziekkorpsen en mobiele drive inn shows zorgden voor een aangename sfeer in dit prachtige dorp.

Via het buitengebied en Valburg vervolgden wij onze weg richting Elst, de uitsmijter van de dag. Al jaren is Elst de plaats waar de vierdaagse pas echt begint, het onthaal door de plaatselijke bevolking en de inspanningen die zij leveren in welke vorm dan ook naar de wandelaars toe is overweldigend. Mocht je de eerste dag al tegen problemen aanlopen, na de doorkomst in Elst waren deze in ieder geval verdwenen.

Wat restte deze dag was de doorkomst in Oosterhout, ook daar volkomen gekte. Net als in de eerder genoemde plaatsen was het ook daar een feest om door heen te lopen. Via de dijk ging het vervolgens terug naar Lent, om voor de tweede maal vandaag via de Waalbrug te eindigen op de wedren in Nijmegen. De eerste dag is zeer zeker gelukt, al ben ik wel tegen een paarkleine blaartjes aangelopen. Maar met een beetje goede verzorging moet dit probleem op te lossen zijn. Het was een feest om op de eerste dag weer deel te hebben mogen uitmaken van de vierdaagse familie. Morgen gaan we dan ook vol goede moed verder met dag twee, de dag van Wijchen. Zie er naar uit.”

Met vriendelijke wandelgroet, Helmich Lubberts

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500