Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Minder weer op komst

Geplaatst op: 23 juli 2015

(door John Poot) De afgelopen dagen genoten we van lekker zomers weer met temperaturen tussen de 20-25 graden. Dit hadden we te danken een hogedrukgebied in onze omgeving waardoor oceaandepressies gedwongen werden om via het noorden van de Engeland af te buigen naar Scandinavië. En nu er toch een depressie weet door te dringen tot het westen van Frankrijk breidt het gebied met koelere lucht, wolken en buien zich via de Britse Eilanden en West-Frankrijk uit naar onze omgeving. 

De depressie komt in de nacht van vrijdag op zaterdag naar Nederland toe. Vanuit het zuidwesten gaat het regenen er kan ruim 10mm vallen in Genemuiden, mogelijk gepaard gaand met een klap onweer. Nadat het regengebied is vertrokken gaat de wind van het oosten via zuiden naar de noordwesthoek draaien. En neemt de windkracht snel toe.  Ik denk dat wij in Genemuiden kunnen rekenen op een dikke windkracht 6. Buien en zon wisselen elkaar af die dag. De temperatuur zal tijdens zonnige momenten rond de 18 graden zijn, tijdens buien kan die zo 4 graden zakken.

Maar volgende week heeft de temperatuur moeite om boven de 20 graden te komen. En heeft de week een buiig karakter.  Vanaf volgende week donderdag lijkt het weer wat zomers te worden. Maar dat duurt nog even en daar doe ik nog geen uitspraak over. Dus vandaag en morgen nog even genieten.   

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500