Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stoomgemaal is open

Geplaatst op: 1 augustus 2015

Op zaterdag 8 augustus zijn d’Olde Mesiene onder stoom en het moderne elektrische gemaal Veneriete te bezichtigen. Hier kan men de oude- en nieuwe techniek van het bemalen van de polder Mastenbroek bewonderen.

Het stoomgemaal voerde het overtollige water in de polder Mastenbroek af van 1856 en in 1961 nam het moderne elektrische gemaal Veneriete het werk over.

Openingstijd: 8 augustus van 10.00 – 16.00 uur

Het bezoekerscentrum met zijn verrassende ligging en vormgeving is een rustpunt voor de bezoeker waar men in de koffiehoek onder het genot van een kop koffie, thee of frisdrank kan genieten van het unieke uitzicht over de aanliggende kolk en de polder Mastenbroek. Toegang gratis

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500