Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Siem en Karst Kolk winnen Bergerac

Geplaatst op: 6 augustus 2015

De laatste marathon vlucht van het vliegseizoen 2015 werd gewonnen door de mannen van Kolk van de Blokhuisweg. Zij hebben tot op heden een fabelachtig seizoen beleefd met meerdere teletekst vermeldingen. Helaas kreeg dit op Bergerac net geen vervolg. In groter verband behaalde ze de elfde plaats en dat is net een plaatsje te laag voor opnieuw een teletekst vermelding.

De duiven van Bergerac werden vrijdagochtend 31 juli gelost om 11.30 uur en het duurde tot maar liefst zaterdagmiddag toen de eerste duif geklokt werd door Siem en Karst, zij klokten hun duif om 12.53.26. Zoals al meerdere malen geschreven worden er vaak vluchten gewonnen door een nipte voorsprong van een enkele seconde. Ook was dit nu het geval. Zeer bijzonder dat duiven gelost op vrijdag, dan 955 kilometer moeten afleggen en dat er dan op zaterdagmiddag in Genemuiden twee duiven geklokt worden op maar 5 seconden na elkaar! Was het op de vorige vlucht in het voordeel van Gerard en Arjan Heutink nu moesten ze nipt hun meerder erkennen in het hok aan de Blokhuisweg. Harm Bruintjes maakte deed mee op eigen hok; hij klokt om 17.06.37 en 17.06.40 twee duiven nagenoeg tegelijk.

De uitslag:

Siem en Karst Kolk 1, 3, 4, 5

Gerard en Arjan Heutink 2, 6

Harm Bruintjes 7, 8

Harm Bergman 9

Johan Heutink 10.

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500