Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gepoetste ballen (column Nick Hoekman)

Geplaatst op: 9 augustus 2015

Als alles een beetje meezit hoop ik deze week dertig te worden. Dertig is eng, ik betrap mezelf er op dat ik bijna Radio2 wou liken op Facebook. Ik kon dit -gelukkig-, nog net voorkomen, maar ik sluit niet uit dat er ooit een periode komt waarin ik minder sterk in mijn schoenen sta. Dertig, vier je zoiets überhaupt? Je dertigste verjaardag vieren voelt een beetje aan als die verplichte plak cake na een uitvaart, het is allemaal heel ongemakkelijk en echt gezellig gaat het niet worden. Dertig is het nieuwe zeventien. Ook zo’n leeftijd waar je niks mee kon, je had al een brommer, maar moest nog een jaar wachten tot je achttien werd en in een auto mocht stappen. (Ja, ik ben nog van die generatie. Ik heb ook nog meegemaakt dat Laura uit GTST aantrekkelijk was. Prehistorie)

Ik realiseer me dat ik ook nog maar op de helft van mijn levensdoel ben: meedoen aan ‘We zijn er bijna’. Kent u dat programma? Het is een soort ‘Boer zoekt vrouw’ meets ‘Ik vertrek’, maar dan hebben de meesten hun levenspartner al gevonden. Hollandse stellen van middelbare leeftijd die een aantal weken met volstrekt onbekenden van camping tot camping door Europa trekken. Uiteraard staat er onder bloedhete Griekse zon gewoon hutspot op het menu, het moet immers wel leuk blijven. Eigenlijk is het saaie tv. Hele saaie tv.

Maar het feit dat het allemaal zo onbezorgd lijkt, geeft mij een gevoel van puur geluk. Daarom heb ik ook besloten dat ik vanaf dit jaar ga sparen voor mijn ‘We zijn er bijna uitzet’. Krijg je normaal als jong volwassene op je verjaardag, onder het mom van ‘voor je uitzet’, dingen als een bestekset of pannenlappen, nu ga ik voor de camping benodigdheden bij uitstek zoals een ‘*mover’ of een chemisch toilet. Want Nickje is natuurlijk niet van plan om in de vroege ochtend als een blanke Keniaan, met een rol wc papier onder zijn armen, over de camping richting het sanitair blok te hollen.

Dertig jaar wachten, het klinkt bijna als detentie. Kan ik die tussentijd mooi gebruiken om mijn Jeu de Boules set uit het stof te hallen, je moet immers wel met gepoetste ballen op vakantie.

*Mover is een ding waarmee je in een handomdraai je caravan omtovert tot een bestuurbare auto. Speelgoed voor grote mensen dus. Zelf lijkt het mij heel vet om vanuit het opklapbare bed mijzelf en de caravan richting het campingwinkeltje te escorteren voor een krantje en wat croissantjes.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500