Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gondelvaart in De Belt

Geplaatst op: 9 augustus 2015

Op vrijdag 14 augustus as. vindt in Belt-Schutsloot de jaarlijkse gondelvaart plaats. Vanaf 20.00 uur liggen de gondels in het centrum van het dorp klaar voor de afvaart. De gondelvaart is een prachtig schouwspel van indrukwekkende, drijvende creaties met technische hoogstandjes, muziek en figuratie. De verlichte tuinen langs de route dragen mee aan de sprookjesachtige sfeer. De gondelvaart in Belt-Schutsloot is ieder jaar weer een prachtige ervaring. Tussen de gondels bevinden zich enkele muziekboten die het festijn muzikaal opluisteren en rond de klok van tienen zal een groot vuurwerk ontstoken worden boven de Kleine Belterwijde.

Een bonte stoet van twaalf gondels zal door Belt-Schutsloot trekken, los varend met technische hoogstandjes, leuk toneelspel en sfeervolle verlichting.

De gondels, van zo’n twaalf tot veertien meter lang, worden onderverdeeld in drie categorieën: allegorische gondels, bloemengondels en jeugdgondels. Bij de opbouw van de allegorische gondels is de keuze van de bouwmaterialen vrij, de bloemengondels moeten voor minstens 80% uit bloemen (dahlia’s) bestaan. Per bloemengondel worden tussen de 60.000 en 140.000 dahlia’s gebruikt.

Wie vanaf de tribune de gondels wil bewonderen, kan voor een kleine vergoeding plaatsnemen op de tribune in het centrum van het dorp. Verder is er langs de route ruimte genoeg om een plaatsje te bemachtigen. In het dorp kan gratis geparkeerd worden.

In het dorpshuis De Zandbelt is tijdens de gondelvaart een kunstexpositie en op het feestterrein is de kermis open. In de feesttent naast de kermis zal de band ‘Stageline’ zorgen voor een gezellige afsluiting van de gondelvaart.

Entree gondelvaart: € 5,-,

Entree gondelvaart kinderen t/m 12 jaar: € 2,-

Entree feesttent: € 10,-

 

www.gondelvaartbs.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500