Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Met de VBK gaat het geweldig

Geplaatst op: 12 augustus 2015

Foto's Jeroen en Erik Eenkhoorn

Het is druk in de manege, woensdagmorgen. De jongste deelnemers van de VBK zijn aan het knutselen. Vandaag maken ze een kroon. Ze worden daarbij geholpen door zo’n zestig vrijwilligers.

“Het gaat geweldig”, vertelt Henny Bosman van de stuurgroep. “Ook dit jaar zijn er weer zo’n 500 kinderen die op de VBK afkomen. We hebben nu voor het tweede jaar het huttendorp en daar is veel belangstelling voor, zowel van kinderen als van ouders. Maar onze missie is toch dat de kinderen iets horen van de Heere God.”

Dat blijkt in het begin en einde van de morgen: de kinderen beginnen met zingen en bidden en eindigen daar ook mee. Ook staan ze stil bij een gedeelte van de Bijbel aan de hand van het thema: ‘de Bouwplaats’. “Dat zet je wel aan het denken”, vertelt medewerker Richard Ruijg. “Het is allemaal zo passelijk. De elektricien verbindt, zoals God dat ook doet. Het thema had eigenlijk niet beter gekund.”

Dat geldt eveneens voor de sfeer, als het aan hem ligt. “Je ziet veel enthousiasme bij de kinderen. Ik kan daar echt van genieten. Zelf ben ik al van jongs af aan bij de VBK betrokken en wilde altijd al helpen. Dat de stuurgroep mij nu die kans geeft, daar ben ik echt dankbaar voor. En ik heb ook een goeie collega, Erik Eenkhoorn. Wij kennen elkaar al heel lang en goed. Dat is ook makkelijker communiceren.”

Anderen zijn nog niet zolang bij de VBK betrokken. “We hebben zestien jongeren die hier hun maatschappelijke stage doen”, zegt Henny Bosman. “Dat is een goede combi: zij kunnen hun stage doen in de vakantie en wij zijn er weer mee geholpen.”

Nog één dag, morgen, is de manege een bouwplaats. Zondagmiddag om 15:00 uur wordt de VBK afgesloten in de Hervormde Kerk met een speciale dienst.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500