Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorzitter Oranjevereniging druk met Bloemencorso

Geplaatst op: 12 augustus 2015

Steeds meer Genemuidenaren helpen op de een of andere manier mee aan het Bloemencorso Sint Jansklooster. Voorzitter Henry van Dalfsen van de Oranjevereniging werkt voor het zesde jaar op rij mee aan de wagen van de After Nero’s. “Dit evenement is uniek. Werkelijk het hele dorp werkt mee aan het corso. Dat blijft ontzettend leuk om mee te maken”, zegt Van Dalfsen.

Hij staat op dinsdagavond bij de bouwplek van de After Nero’s aan de Kloosterweg. Dit weekeinde verhuist de wagen in opbouw naar Oppen Swolle, waar vanaf dinsdag wordt begonnen met het beroemde bloemen prikken. Van Dalfsen is zo langzamerhand een ervaren helper. “Ik heb jarenlang bij het muziekkorps van Sint Jansklooster gespeeld. Dan rol je vanzelf in het corso. Eerst een keer helpen met de bloemen, vervolgens vragen ze of je een keer figurant wilt zijn en van het een komt het ander.”

En dat ‘ander’ begint serieuze vormen aan te nemen, lacht Van Dalfsen. “Volgende week ben ik vier dagen non-stop in Sint Jansklooster. Vanaf donderdag werk ik de hele dag aan de wagen, vrijdag is het corso, zaterdag het corsofestival en ’s avonds een groot feest. Dit is heel leuk om mee te maken. We hebben een hele gezellige groep, de sfeer in het dorp is geweldig en we doen nog mee om de prijzen ook.”

Want de relatief kleine After Nero’s stonden twee jaar terug zelfs op het podium met een derde plaats en vorig jaar kwam daar een vierde positie bij. “Dan wil je nu natuurlijk weer voor de top-5 gaan, maar makkelijk is dat niet. De concurrentie is heel groot. En dat geldt ook voor de wagens van Sint Jansklooster. Die zijn groter dan bij de andere corso’s in de buurt. Wat hier gebeurt is echt uniek”, aldus Van Dalfsen, die de afgelopen periode ook al een avond in de week in Sint Jansklooster was te vinden. Meehelpen met de wagen.

Daarmee wordt overigens vaak direct na het corso al begonnen. Dan starten de brainstormsessies over het nieuwe thema. Vanaf het vroege voorjaar begint dan het bouwproces. Overal rond Sint Jansklooster verrijzen dan tenten waarin de twaalf bouwgroepen aan de slag gaan. Uiteindelijk lijkt dat naar de derde vrijdag in augustus. Die valt dit keer op 21 augustus. After Nero’s presenteert daar het ontwerp ‘fans’. Om 14.00 uur is het middagcorso, om 20.30 uur het avondcorso.

Kijk voor alle informatie op www.corsoklooster.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500