Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vermoeid Sportclub scoort vier keer

Geplaatst op: 14 augustus 2015

Sportclub Genemuiden won vrijdagavond met een zwaar trainingskamp in de benen met 4-0 van tweedeklasser IJVV. Stef van der Velden scoorde drie keer, waarvan twee keer vanaf elf meter. De vierde treffer kwam van Tjeerd Korf.

Genemuiden zit traditiegetrouw een aantal dagen in Kraggenburg. In het polderdorp ligt een prima accommodatie en een hotel, zodat een trainingskamp mogelijk is. Uitgerekend tijdens de wedstrijd vond de weersomslag plaats, zodat het grootste deel in de regen werd gespeeld.

Na de pittige trainingen van vrijdag moest Sportclub ook nog aantreden tegen de buurman uit IJsselmuiden. Die oogde voor rust fit waardoor IJVV het spel van Genemuiden goed kon bijhouden. Pas vlak voor rust werd het 1-0 uit een wel heel makkelijk gegeven strafschop. Van der Velden schoot feilloos binnen.

De spits was samen met Flier en Korf de enige speler die na de rust terugkeerde. Hennie in ’t Hof gaf zo al zijn spelers tijd om zich te bewijzen. Of dat gelukt is moet later blijken wanneer de trainer een vast elftal moet formeren. Hij heeft in ieder geval keuze genoeg, zo bleek vrijdag nog maar weer. Alle posities lijken op voorhand goed bezet. De formatie na rust speelde IJVV zeker in het begin wel van het veld. Dat leidde tot een Korf-goal uit het boekje: mannetje passeren, naar binnen snijden en binnenschieten. Van der Velden kon later nog een balletje binnen tikken en een nu wel terechte strafschop (overtreding op de van een lange blessure  teruggekeerde Christiaan Riemens) verzilveren.

Morgen wacht nog een laatste training en de terugkeer naar Genemuiden. Daar speelt Sportclub dinsdagavond tegen Go-Ahead Kampen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500