Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bedrijfsleven omarmt Genemusiment, Cotap eerste hoofdsponsor

Geplaatst op: 17 augustus 2015

Dankzij de uitstekende steun van het bedrijfsleven is het programma van de tiende Genemusiment goed gevuld. Hoofdsponsor is het jubilerende familiebedrijf Cotap. “Wij vieren dit jaar ons 75-jarig bestaan en willen daarom iets doen voor de gemeenschap. Van Genemusiment genieten jaarlijks veel Genemuidenaren. Het zou jammer zijn als dit evenement door het wegvallen van subsidie verdwijnt. Vandaar dat wij Genemusiment sponsoren”, legt directeur Klaas Bakker uit.

Samen met achterneef Alfred behoort hij tot de derde generatie Bakkers die Cotap leiden. Het bedrijf met circa honderd medewerkers is een grote speler in de harde en zachte vloerenbranche. Eigen merken als Ambiant, Berry Alloc en Yunieq vinden via een uitgebreid dealernetwerk hun weg naar de Nederlandse vloerenconsument. Familieleden, medewerkers en relaties vieren het jubileum op verschillende manieren mee. “Maar wij willen ook iets doen voor de lokale gemeenschap. Cotap is immers verankerd in de Genemuider samenleving waarin de tapijtindustrie al zo lang een grote rol speelt”, zegt Alfred Bakker.

En Genemusiment is bij uitstek een evenement waar de cultuur, historie en gemeenschapszin van de Tapijtstad samenkomen. “Wij bezoeken de dag zelf ook regelmatig en je komt ogen en oren tekort. Het is bijna onmogelijk om overal bij aanwezig te zijn. Dit is de dag waarop je Genemuiden kunt leren kennen”, vindt Alfred. Die laatste zin is bestemd voor de vele bezoekers van buiten de tapijtstad, maar ook voor de medewerkers en hun partners van Cotap. Klaas: “Wij houden namelijk ’s ochtends onze familiedag waar we meer dan driehonderd mensen verwachten. Daarna stimuleren wij de aanwezigen om Genemuiden te ontdekken. Een behoorlijk deel van onze medewerkers woont namelijk elders.”

Programma Genemusiment

De bezoekers kunnen overal in het centrum terecht. Van kerk tot circus, van de binnenhaven tot het bekende ‘ofje van de familie Van Dalfsen. Ook ’t Olde Staduus speelt een rol tijdens Genemusiment. Daar zijn historische films van Harm Post te zien en de medewerkers van Philadelphia houden een expositie. Stadsomroeper Jan van den Berg werkt ook vanuit het voormalige bestuurscentrum van Genemuiden. Ze kijken uit op het Havenplein waar de hele dag optredens zijn. Onder meer van Frank en Vrij, Anders dan Normaal, Herbert Altena, Living Water en verschillende straatmuzikanten. Ook in het Tapijtmuseum, het Historisch Centrum Genemuiden en de kunstgaleries zijn veel activiteiten.

Het complete programma staat binnenkort op www.sceggenemuiden.nl . Ook wordt er huis-aan-huis een speciaal magazine verspreid.

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500