Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mevrouw Bakker-Naberman wordt 95 jaar

Geplaatst op: 17 augustus 2015

Op 22 augustus viert Koenerdina Naberman uit Genemuiden haar 95e verjaardag. Burgemeester Bilder gaat haar op vrijdag 21 augustus persoonlijk feliciteren met het bereiken van deze hoge leeftijd.

Koenerdina werd op 22 augustus 1920 geboren als derde in een gezin van 8 kinderen. Haar vader was veehandelaar. Dina hielp mee in het bedrijf en in het gezin. Op 26 mei 1943 trouwde Dina met Barteld Bakker. Het huwelijk duurde 30 jaar want in 1973 overleed Barteld. Het gezin kreeg vier kinderen, drie dochters en één zoon.

Dina is altijd een bezige bij geweest. Zij stond altijd klaar voor haar kinderen en kon moeilijk stilzitten. Zij maakte graag zelf kleding voor het gezin. Daarnaast nam zij deel aan het verenigingsleven. Later kreeg zij ook de zorg voor haar vader, die bij haar inwoonde. Zes jaar geleden ging Dina wonen in de Meente omdat zij afhankelijk werd van verzorging.

Dina vindt het erg leuk dat de burgemeester bij haar op bezoek komt. De verjaardag wordt gevierd op zaterdagmiddag. “Niet met de hele familie tegelijk natuurlijk” vertelt één van haar dochters, “want er zijn 11 kleinkinderen en 21 achterkleinkinderen”.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500