Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zilver voor de Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 16 augustus 2015

Op zaterdag 15 augustus jl. werden de Regiokampioenschappen Overijssel voor paarden georganiseerd in Wanneperveen. Riëlke Roeland was erg succesvol en won zilver. Ook werden de verenigingskampioenschappen verreden. Het team van de Zwartewaterruiters presteerde goed en won zilver.

Riëlke Roeland ging in de klasse B van start met haar paard Gadget. De combinatie sprong twee maal een nette en foutloze ronde. Van de drie juryleden kreeg zij erg mooie cijfers: een 8 en tweemaal een 9. Met een totaalscore van 85 stijlpunten mocht zij de tweede prijs en de titel Reservekampioen van Overijssel in ontvangst nemen. Met deze prestatie hebben Riëlke Roeland en Gadget zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 28 augustus a.s. te Ermelo.

Team Zwartewaterruiters ging van start tijdens de Verenigingskampioenschappen. Het team bestaat uit vier dressuurcombinaties: Alène Roeland met Da Vinci, Dian Kisteman met Whistler, Louanne Eenkhoorn met Clinton en Giovanna Slurink met Dievittorio en uit vier springcombinaties: Riëlke Roeland met Gangster, Jeanine Fuite met Great Pleasure, Béanke Roeland met Charisma en Michelle de Goede met Doralanda. De vier dressuuramazones hebben goede proeven neergezet en kregen een totaalscore van 757 punten. De vier springamazones hebben allemaal een foutloze ronde gereden en daarom blijft de totaalscore van 757 punten staan. Deze score was goed voor de tweede prijs en de titel Reservekampioen van Overijssel. Nadat het team vorig jaar Nederlands Kampioen is geworden, mogen zij nu hun titel gaan verdedigen op het Nederlandse Kampioenschap welke plaatsvindt op 5 september a.s. te Ermelo.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500