Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Reunie Freedom Singers in september

Geplaatst op: 16 augustus 2015

Het is nog net geen vijftig jaar geleden dat gospelgroep The Freedom Singers in Genemuiden werd opgericht. Een groep oud-leden kon niet wachten en heeft nu al een reünie georganiseerd. Op zaterdagmiddag 5 september a.s. ontmoeten de voormalige leden van het gospelkoor en hun aanhang elkaar in d’Overtoom. Daarbij zullen ook de dirigent Wolfried Kaper en de pianisten Fred van Dijk en Jos Mulder aanwezig zijn.

Oude verhalen en mooie herinneringen

In het najaar van 1967 nam een groepje met o.a. Klasien Hoekman-Fuite het initiatief om de gospelgroep op te richten. Er was direct veel animo. In zijn beste jaren telde de groep meer dan zestig leden. In de jaren zeventig zijn The Freedom Singers meer dan wereldberoemd geweest in het oosten van het land. Vrijwel elke week waren er optredens in kerken en verenigingsgebouwen. Ook het Leger des Heils organiseerde tal van bijeenkomsten in het hele land waar The Freedom Singers geregeld optraden. Daarnaast waren er optredens voor de radio en televisie. Er werden zelfs twee langspeelplaten geproduceerd.

Voor de leden was de wekelijkse repetitieavond op vrijdag een terugkerend feest. De zangers en zangeressen kwamen uit Genemuiden en directe omgeving en varieerden in leeftijd van vijftien tot circa dertig jaar. Het is dan ook geen wonder dat er binnen het koor verschillende relaties ontstonden die uitgroeiden tot huwelijken. Alleen al daarom kijken de leden met veel plezier terug op hun gezellige tijd bij de gospelgroep.

Natuurlijk werd er ook heel veel gezongen. Onder leiding van Wolfried Kaper groeide het gospelkoor uit tot een harmonieus geheel dat ook moeilijkere stukken niet schuwde. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de oud-leden hun partijen nog volledig kennen en moeiteloos de nummers van weleer kunnen meezingen. Het reüniecomité heeft de teksten van de gospels, anekdotes, veel wetenswaardigheden en foto’s samengevat in een boekje dat tijdens de reünie wordt gepresenteerd.

Via nieuwsbrieven zijn veel oud-leden al geïnformeerd. Oud-leden die de voorbereidingen op een of andere wijze gemist hebben, maar toch de reünie nog willen bijwonen, kunnen zich opgeven via freedomsingers2015@gmail.com

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500