Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Familie Hoekstra helpt bij het corso

Geplaatst op: 19 augustus 2015

De hectiek in Sint Jansklooster neemt toe. Bij alle twaalf corsowagens in aanbouw zijn tientallen vrijwilligers bezig met dahlia’s konten en op de wagen prikken. Een van de grotere groepen is Olympia die in de Barsbeek aan het werk is. Christian Hoekstra en dochter Mayke uit Genemuiden bieden voor het zoveelste jaar op rij ook hulp.

Het valt nog niet mee om de bewoner van de Tureluur te vinden in het enorme bouwwerk waaraan Olympia werkt. Op vier verdiepingen prikken de vrijwilligers en de leden van de corsogroep dahlia’s op Fantasierijk, een ontwerp van Wiljan van der Linde en Gezienus Bruining. De laatste studeerde onlangs op het thema corso af aan de kunstacademie in Zwolle.

Smalle trapjes en planken leiden uiteindelijk naar de derde verdieping. Daar is Hoekstra bezig met bloemen prikken. Hij heeft een prachtig uitzicht over de omgeving en Genemuiden. Het is misschien al wel het tiende jaar dat hij dit werk doet. De zus van echtgenote Sandra woont in Sint Jansklooster. En dan is de link snel gelegd. “Het is vooral de saamhorigheid die dit evenement zo leuk maakt. Bloemen prikken is natuurlijk geen werk dat je elke dag moet doen, maar een paar dagen in het jaar is het erg leuk. Je bouwt ook een band op met een wagen. Een paar jaar kon ik niet en dan kijk je vervolgens heel anders naar het corso”, vertelt Hoekstra.

Meestal helpt hij met het hele gezin mee, maar vanwege werk- en schoolverplichtingen is hij nu alleen met dochter Mayke. Die is beneden aan het werk met het beroemde konten: dahlia’s gereed maken voor het prikwerk. Ook zij helpt al lang mee bij Olympia vanwege de saamhorigheid. Een keer hielp ze de concurrentie van The Next die een paar honderd meter verderop aan het werk is. “Toen zat ik nog op de Ichthus en juf Ellen, die in Sint Jansklooster woont, neemt de kinderen mee naar The Next.”

Dat gebeurt morgen overigens ook weer. Een grote groep leerlingen van de Ichthus gaat op de fiets naar de Barsbeek om The Next mee te helpen. Uiteindelijk moeten de wagens uiterlijk in de nacht van donderdag op vrijdag klaar zijn. Daarna rijden ze naar het parcours in Sint Jansklooster. ’s Middags om 14.00 uur is daar het middagcorso, om 20.30 uur het verlichte avondcorso. Het jeugdcorso van donderdag (19.30 uur) is daarvoor een mooie opwarmer.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500