Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Badmeester Kim Yong-Un (column Nick Hoekman)

Geplaatst op: 20 augustus 2015

In mijn geliefde Noord-Korea is het sinds dit weekend een half uurtje vroeger dan voorheen. Na zeventig jaar de tijd van Aziatisch buurtschap Japan te hebben gevolgd, vond leider der Noord-Koreanen Kim Jong-un het welletjes en besloot een eigen tijdzone in het leven te roepen. Een half uur, dat klinkt niet lang, maar het schijnt voor menig getrouwd stel precies de duur van het maandelijkse verzetje te zijn. U moet weten dat ik Noord-Korea, naast Chantal Janzen en de satésaus van cafetaria ‘de Eenkhoorn’ uit Genemuiden, een van de meest fascinerende dingen op aarde vind.

In dit land vinden gebeurtenissen plaats die door het menselijk brein nooit zo voorgeprogrammeerd kunnen zijn. Onmogelijk. U zult het waarschijnlijk niet geloven, maar er zijn naast alle verschrikkingen wel degelijk raakvlakken tussen Noord-Korea & Genemuiden. Zo is het in beide gevallen praktisch onmogelijk om op zondag met het openbaar vervoer naar een van bovengenoemde af te reizen, is de moedertaal bij ons beiden nergens Italiaans en worden we door omliggende gebieden compleet onbegrepen en in sommige gevallen zelfs verguisd. Al ga ik er nog steeds van uit dat dit laatste een verkapte vorm van jaloezie is. Oh, zou ik bijna de belangrijkste vergelijking vergeten: Kim Jong-un & burgemeester Eddy Bilder gaan naar dezelfde kapper.

Verder kunt u Noord-Korea het beste vergelijken met een wasmachine vol sokken. Het kan aan mij liggen, maar van de tien sokken die ik in de wasmachine stop, komen er hoogstens zeven weer gewassen naar buiten. In Noord-Korea is een afwijkende politieke opvatting – überhaupt iets adoreren wat met het westen te maken heeft, of het dragen van Crocs al reden genoeg om je als in een sok in een wasmachine te stoppen en je daardoor spoorloos te laten verdwijnen. Zonder dat iemand ooit zal weten in welke vooroorlogse kelder de kornuiten van Kim Jong-un je tengere Aziatische lichaam aan de muur hebben vastgelijmd. Nu snapt u dat ik tegen alle vormen van dit soort onmenselijk gedrag ben, toch moet ik eerlijk vertellen dat dit regime op sommige plekken van deze wereld de sfeer best ten goede zal komen. Kim Jong-un zou zijn gezag moeten doorvoeren op alle zwembaden met ligbedden in Europa. Wanneer iemand het waagt om voor zichzelf en zijn familie, voor dag en dauw, een x aantal ligbedden te voorzien van een handdoek, om daarna als een dief in de nacht weer voor een paar uur te vertrekken, dan zal het inhumane spel van onze Noord-Koreaanse leider zijn intrede doen en zullen deze figuren spoorloos verdwijnen.

Als een sok in de wasmachine.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500