Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weer gooit vliegprogramma op de kop

Geplaatst op: 20 augustus 2015

Een wedvlucht seizoen brengt altijd vele spanningen met zich mee voor de duivenmelkers. Heb ik mijn duiven goed voorbereid voor de vlucht? Komen mijn geliefde duiven allemaal terug? En dan natuurlijk de wedstrijdspanning op het moment van terugkomst.

Er wordt druk gebeld, druk gebruik gemaakt van de sociale media “heb jij al wat gehoord”. Totdat de favoriete duif uit de lucht knalt, het hok in schiet en wordt geklokt. Na terugkomst wordt er weer veel gebeld etc. om de kloktijden met elkaar te vergelijken. Allemaal gezonde wedstrijdspanning.

Echter dit seizoen komen er nog andere spanningen bij en wel een vliegprogramma dat geweldig op zijn kop wordt gezet vanwege het weer. Niet helemaal beheersbaar dus maar het brengt wel veel spanningen en vragen met zich mee.

Een goed verloop van het vliegseizoen met de duiven wordt grotendeels bepaald door het weer. Sinds begin juli kenden de leden al drie zaterdagen zonder vluchten. Begin juli werd er afgelast vanwege de tropische temperaturen, begin augustus werd er afgelast vanwege de harde wind die werd verwacht en jongstleden zaterdag kwamen de duiven met de vrachtwagen terug naar huis vanwege de zware bewolking en de regen.

Dus spanningen, teleurstellingen op en top welke ook versterkt worden omdat soms andere afdelingen in Nederland wel vliegen en de afdeling waar Genemuiden in vliegt dan stil ligt vanwege de niet gunstige weersverwachtingen.

Maar gelukkig geven de weerprofeten voor zaterdag 22 augustus goed weer aan en hopen de leden van De Snelvliegers op een mooie vlucht vanuit België. Met nog vier zaterdagen wedvluchten nadert het einde van vliegseizoen 2015 in rap tempo en kan een ieder voor zijn eigen hok qua prestaties de balans op maken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500