Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV heeft een nieuwe website

Geplaatst op: 20 augustus 2015

Al jaren een grote wens voor de gymvereniging van Genemuiden: een nieuwe website. Afgelopen woensdag is dan ook de nieuwe website van EGSV online gegaan. “We zijn erg blij met het resultaat, het is een prachtige website geworden. Op de site vind u verschillende nieuwsitems, lesbeschrijvingen, foto’s en natuurlijk het lesrooster”, aldus de vereniging.

Bij EGSV starten de lessen weer in de week van 31 augustus. Er is een aanbod voor alle basisschoolleeftijden en natuurlijk het voortgezet onderwijs. Er kan gekozen worden voor verschillende lesvormen, denk hierbij aan de acrogym of het turnen. Vanaf dit seizoen start voor de peuters en kleuters de acromaatjes weer opnieuw en is het beweegprogramma nieuw. De acromaatjes is voor jongens en meisjes tussen de 4 en 8 jaar en het beweegprogramma is bestemd voor jongens en meisjes tussen de 2 en 6 jaar. Waarom is bewegen belangrijk voor kinderen?

Beide beweegprogramma’s  werken met een oefenstof, welke de motorische ontwikkeling van een kind stimuleert. In de leeftijdsperiode van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Tijdens het beweegprogramma kunnen de gymnasten diploma’s en stickers verdienen. Kinderen mogen vrijblijvend 2 lessen meedoen.

Kijk op www.egsv.nl voor meer informatie en het lesrooster.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500